Den spæde begyndelse

Paridan er en familievirksomhed, der blev etableret for mere end 40 år siden. Fra begyndelsen var ideen klar; nemlig at vi vil bringe originale og spændende retter fra Frankrig ud til de danske forbrugere. Ideen syntes ganske naturlig. Et medlem i familien var udvandret fra Danmark og havde etableret sig i Frankrig for der at sælge danske varer. Derfra var der ikke langt til tanken om at afprøve konceptet med omvendt fortegn. Paridans sortiment var i begyndelsen ganske beskedent og bestod af få franske specialiteter. For eksempel var nogle af de første varer fyldte appelsiner med appelsinsorbet og frosne franske baguetter. I dag er Paridan franske hvedebaguettes stadig en klassiker i de danske supermarkeder. Paridan har gennem alle årene utrætteligt introduceret mange nye og spændende specialiteter.

 


 

Navnet Paridan

Ved virksomhedens etablering var den franske profil vigtig. Navnet ’Francodan’ var den første indskydelse, men det havde ikke en god klang. Efter nærmere eftertanke endte koblingen mellem PARIS – DANMARK med at blive til Paridan – et navn med smil og med en refleksion over glæden og gastronomien fra Paris og Frankrig. Navnet Paridan står i dag for originale smagsoplevelser.


 

Den originale udvikling

Det begyndte med Frankrig, og da succesen var hjemme, valgte vi at supplere vores sortiment af originale franske specialiteter med originale varer fra flere lande. Vi har netop valgt at importere smagsoplevelser fra produkternes oprindelseslande, fordi vi ikke er i tvivl om, at årsagen til Paridans succes ikke blot er de franske madvarer, men i lige så høj grad, at de er originale.


 

Kvalitet i højsædet

Alle vore produkter gennemgår en nøje udvælgelsesproces. Det er slet ikke alt, der slipper igennem nåleøjet, for Paridans succes hviler ikke blot på den originale smag. Vi forventer og kræver også en høj kvalitet af både produkterne og de anvendte råvarer. Vores samarbejdspartnere er ikke nødvendigvis blandt de største fødevareproducenter i branchen, men de er blandt de bedste. Lokale råvarer, opskrifter og kærlighed til både maden og håndværket er bare nogle af de ingredienser, der får Paridans produkter til at give smagsoplevelsen en ekstra dimension. Og det er afgørende, når vi sætter en ære i, at vores produkter skal give kræsne forbrugere ekstraordinære oplevelser til både hverdag og fest.

 


 

Paridan Food blev grundlagt i 1974 af Jørgen Hays Thøgersen, der her er fotograferet sammen med sin datter Birte Hays Thøgersen i 2017. Birte er i dag administrerende direktør i Paridan Food